Szolgáltatásaink

Kapcsolódó anyagok

  • Részletek

    Kötelező jogi képviselet a földhivatal előtti eljárásban

    Magyarország Európai Unióhoz (EU) történt csatlakozását követően a kérelemre induló földhivatali eljárásokban kötelezővé vált a jogi képviselet.

  • Részletek

    Rangos kitüntetés az Eötvös Károly díj

    A díj a Budapesti Ügyvédi Kamarán belül a legmagasabb hivatásrendi elismerés. Azt a kamara mindenkori elnökségi Eötvös Károly díjas tagjai ítélik oda. A díjazottakat azok közül választják, akik az ügyvédi hivatás jó hírnevét öregbítve, példásan, szakmailag magas színvonalon, az ügyfelek érdekei és a törvényesség messzemenő tiszteletben tartása mellett gyakorolják hivatásukat, és közéleti elkötelezettségüket tettekkel bizonyították.

A Google keresőoptimalizáláshoz képszöveget kell megadni!

Jogi képviselet

A Mesés Házak Ingatlaniroda Dr. Réthy Sándor, Eötvös Károly díjas ügyvéddel és csapatával áll állandó kapcsolatban.

Az iroda több, mint harminc éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlanokkal kapcsolatos jogi ügyek teljes körű intézésében.

Az ingatlan adásvételhez általában a vevő biztosítja az ügyvédet, erre azonban bármelyik félnek, vagy az ingatlanirodának is lehetősége van, ha ebben a felek megegyeznek. Az ilyen tárgyú jogi szolgáltatás magában foglalja a teljes körű jogi képviseletet az adásvétel lebonyolítása során, ideértve az ingatlan feltérképezését, ellenőrzését (tulajdoni viszonyok, terhek), az ingatlan adásvételi szerződés tervezetének, majd a felek észrevételeinek megfelelően végleges változatának elkészítését és ellenjegyzését továbbá a földhivatal előtti teljes körű képviseletet egészen a vevő tulajdonjogának bejegyzéséig.

A szerződés a felek akarata szerint a törvény által megengedett bármilyen feltételt tartalmazhat, rendelkezései a felek igényei szerint rugalmasan alakíthatók, akár a vételár megfizetése, akár egy esetleges bankhitel, akár járulékos kérdések (haszonélvezet, jelzálogjog, egyéb terhek törlése vagy alapítása), akár a birtokbaadás vagy egyéb tárgykörök tekintetében.

Az ingatlan adásvétellel kapcsolatban felmerülő költségek általában az alábbiak*:

kölcsön összeg maximum
Földhivatali eljárási díj 6 600 Ft
Tulajdonszerzési illeték a vételár 4%-a, mely adott esetben különböző tényezők megléte esetén csökkenhet
Ügyvédi költség általában a vételár 0,5-1,5%-a

* A felsorolás nem teljes körű és kizárólag tájékoztató célt szolgál, adott esetben a felmerülő költségek ettől eltérhetnek.

A költségeket általában a vevő viseli, a felek azonban ettől (a tulajdonszerzési illetéket kivéve) közös megegyezéssel eltérhetnek.

Az iroda ügyvédei más jogterületen is tevékenykednek, így igény szerint egyéb jogi tárgyú ügyben is segítséget tudnak nyújtani az érdeklődőknek külön megállapodás alapján.

 

iroda címe: 1238 Budapest, Grassalkovich út 143.

telefon: +36 30 970 8090

e-mail: iroda@meseshazak.hu

: Mesés-Házak-ingatlaniroda