Szolgáltatásaink

  • Passzív ház akár 0 Ft rezsiköltséggel!
  • Energetikai tanúsítvány akár már 4 490 Ft-tól!
A Google keresőoptimalizáláshoz képszöveget kell megadni!

Tervezés és kivitelezés

Ön megálmodja „mesés” házát és mi segítünk a (tervezés, kivitelezés, műszaki vezetés, műszaki ellenőrzés) megvalósításban.

Megkeressük Önnek az ideális lakás megteremtéséhez alkalmas telket, a vásárlás előtt megnézzük az adott telek – beépítési előírásait, tájolását, környezeti hatásokat, értéktartását – specifikációját, hogy a legmagasabb igényeknek is megfeleljen.

Meglévő épületek esetén felmérjük az épület állagát, tájékoztatjuk az épület szerkezetéről illetve az épület hozzáépítésének és bővítésének (földszinti bővítés, tetőtérbeépítés, emeletráépítés stb.) lehetőségéről.

Megvizsgáljuk az Ön otthonának életviteli sajátosságait, építtetői igényeit és a mindennapi használat során tapasztalt elvárásokat.

Segítünk a jó minőségű „passzív ház” energetikai igényének előállítását (hőszigetelés, napkollektor, elektromos fűtés, infra fűtés, kavitációs kazán stb.) biztosító értékek lehetőségek kiválasztásában.

A tervezés folyamán fontos számunkra, hogy a megbízóval együtt tervezzük meg az épületet, figyelembe véve az Ön elképzelését az anyagi keretein belül a valóságnak megfelelően, hogy az elkészült terv alapján az épület kivitelezése is elkészüljön.

Az épületek szerkezeteinek kialakítása során az energiatudatos tervezést helyezzük előtérbe, hogy az élet során a legjobb és olcsón és gazdaságosan fenntartható épületet tervezzük Önnek.

A terveket számítógépen tervezzük, a tervek elkészülte után az Ön igényei szerint látványterven határozzuk meg az épület megjelenését, színeit és környezetét.

Nagyobb nem lakóépületek tervezését vállaljuk, a szakági tervezők (statikus, épületgépész, épületvillamosság, tűzoltó, technológus, látványtervező stb.) közreműködésének biztosításával.

Az elkészült tervek teljeskörű hatósági engedélyezési eljárását is lefolytatjuk, Önnek csak meg kell bízni bennünket.

A hatósági engedélyezés után elkészítjük a kivitelezéshez szükséges kiviteli terveket, árazatlan költségvetést, kerttervezést.

Az épület kivitelezésében is segítünk, munkánkat tovább folytatva szükség szerint biztosítjuk a műszaki vezetést/műszaki ellenőrzést az építkezés folyamán.

A műszaki vezető feladata

Az építkezés kivitelezése folyamán kötelező felelős műszaki vezetőt alkalmazni. A felelős műszaki vezető vállalja, hogy a terveknek megfelelően megépül az épület, a vonatkozó jogszabályokat és rendeleteket betartja, illetve betartatja.

Az építkezés kivitelezése során segít az e-építési napló üzembe helyezésében és azt folyamatosan vezeti.

A kivitelezés befejezése után nyilatkozik az elkészült munkákról, beszerzi a használatbavétel/ használatbavétel tudomásulvételéhez szükséges iratokat, nyilatkozatokat.

A műszaki ellenőr feladata

A műszaki ellenőr mindig az építtető érdekeit szem előtt tartva segíti azon építtetők (et) érdekeit, akik nem értenek az építkezés kivitelezési munkáihoz. Feladata, hogy magas szinten tudásának megfelelően a tervben és szerződésben meghatározott módon a műszaki tartalomnak megfelelően elkészüljön az épület.

Javaslatokat tehet építtető felé a műszaki specifikációk figyelembe vételével olcsóbb megoldásokra azonos minőség figyelembe vételével. Az elkészült kiviteli terveket megvizsgálja, a vállalkozói szerződések megkötését felülvizsgálja, illetve a kivitelezés folyamán az építtető érdekeit képviseli, a kivitelezés folyamatát ellenőrzi. Lefolytatja a vállalkozókkal az egyeztetéseket, segít az anyagok kiválasztásában, javaslatokat tesz új anyagok felhasználására, illtetve az építő anyagok jobb beszerzésére.

iroda címe: 1238 Budapest, Grassalkovich út 143.

telefon: +36 30 970 8090

e-mail: iroda@meseshazak.hu

: Mesés-Házak-ingatlaniroda